Τεχνολογία

Αυτό είναι το πρώτο ποδήλατο με τετράγωνες ρόδες

electronic line

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που ξεπερνά τα όρια της συμβατικής σχεδίασης

Ένα φιλόδοξο έργο έκανε ο μηχανικός Sergii Gordieiev, γνωστός για τα πειράματά του με τα ποδήλατα, δημιουργώντας ένα λειτουργικό ποδήλατο με τετράγωνους τροχούς, που στρίβει και κινείται όπως τα συμβατικά.

Ο Gordieiev τροποποίησε ένα τυπικό πλαίσιο ποδηλάτου με σκοπό να μπορέσει να προσαρμόσει τετράγωνους τροχούς. Για να ξεπεράσει το φυσικό εμπόδιο της τριβής, ο Gordieiev κατασκεύασε έναν μοναδικό μηχανισμό. Αντί δηλαδή να βασίζεται στην περιστροφή του τροχού για την κίνηση, κατασκεύασε ένα ειδικό «κανάλι» γύρω από τον τροχό που ενεργοποιείται από τα πεντάλ, την στιγμή που ο ίδιος ο τροχός παραμένει ακίνητος.

Το πρωτότυπο ποδήλατο με τους τετράγωνους τροχούς του Gordieiev, είναι απόδειξη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας των μηχανικών όπως ο Sergii Gordieiev, που δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν τις βασικές αρχές σχεδιασμού.

Αν και μπορεί να μην αντικαταστήσει στο άμεσο μέλλον τα κλασικά ποδήλατα με τους συμβατικούς τετράγωνους τροχούς, το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτελεί υπενθύμιση ότι όταν είμαστε ανοιχτόμυαλοι, μπορεί να οδηγηθούμε σε μοναδικές και λειτουργικές εφευρέσεις.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *